Ваза подарък вдъхнови малките художници

Facebooktwitterpinterestmail

Малките художници от детска „б“ група на ДГ „Мир“ – с. Айдемир, споделят с вас, приятели, своите най-нови картини. Правим го с желание да ви заразим с емоцията от деня ни.

Голяма изненада пристигна тази сутрин в групата. Майката на едно от момчетата беше измайсторила и ни подари оригинална ваза от тиква, пълна с есенни цветя. Предимно хризантеми. Хората им казват „димитровчета“. Благодарихме възторжено и приехме посланието на днешния Димитровден като щедра благословия за здраве и много щастливи деца. Вдъхновени от красотата, решихме да я запечатаме завинаги, като истински майстори на четката и белия лист. Преговорихме някои тънкости в рисуването с акварелни бои от натура и …. ето част от най-успешните картини на бъдещите първокласници.

Не останаха безучастни към всеобщата магия на деня и най-малките деца в групата. Днес те за първи път се запознаха с темперните бои, като материал за рисуване, както и с техниката „печатане“. Пъстрата есенна гора на 3-годишните малчугани е пред вашите погледи. Порадвайте ѝ се! Ние се гордеем с техните първи художествени опити! Приятно впечатлени сме и от резултатите на каките и батковците!

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в За вас, родители, Учители с етикети . Постоянна връзка.