В света на приказките с Подготвителна „а“ група

Facebooktwitterpinterestmail

В тайнството на приказките и магията на българския език отведоха своите родители бъдещите първокласници от Подготвителна „а“ група. Приключението се случи по инициатива на учителките Юлия Кенарова и Неделя Петрова.

В открита ситуация децата демонстрираха умения да разказват откъси от любими приказки по илюстрации, да формулират поука и да я свързват с житейския си опит. С много емоция и старание те припомниха на публиката откъси от приказките: „Косе Босе“, „Трите прасенца“, „Вълкът и седемте козлета“, „Червената шапчица“, „Котаракът в чизми“. Показвайки осъзнато разбиране на ценността Добро, децата съвсем естествено достигнаха до извода, че доброто винаги трябва да побеждава злото, колкото и усилия това да струва на човек.

Бъдещите първокласници упражниха също определяне на мястото на звука „К“, като моделираха схема на думата и с това напълно смаяха своите родители.

Приключението, разбира се, завърши с любимата песен „Азбука“, както и с много аплодисменти за децата и благодарности към педагозите.

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Учители с етикети . Постоянна връзка.