Малки коледари благословиха айдемирци

Facebooktwitterpinterestmail

Малките коледари от Детска „б“ група във филиала на ДГ „Мир“ – с. Айдемир тази вечер благословиха за здраве и богато имане айдемирци. Това стана по време на коледното празненство в детската градина.

Бъдещите първолаци и най-малките възпитаници на филиала – 3-годишните деца, всички в една група, пресъздадоха пред родителите си и пред приятели на детската градина обичаите Бъдни вечер и Коледуване.

Големите момичета изпълниха ролите на майка, снахи и дъщери, а малките момиченца бяха техните деца. Със затрогващ артистизъм най-малките активно се включиха в разказването на приказката за Бъдни вечер.

С идването на коледарската група настъпи голямото оживление. Момците пяха за късмет на момите и за здравето на стопаните. Особено атрактивно бе коледарското надиграване. Благодарните стопани ги дариха с кравай и златна пара. Кравайчета получиха всички – от станиника до най-малкия коледар.

След тържествения поклон малките артисти бяха възнаградени от гостите – кмета на село Айдемир Денчо Георгиев, местната земеделска кооперация и от развълнуваните родители. Не липсваха и сълзи – от радост.

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Партньори, Учители с етикети . Постоянна връзка.