Малки коледари благословиха дома на сем. Иванови

Facebooktwitterpinterestmail

Коледари от четвърта „а“ група на ДГ „Мир“ – с. Айдемир благословиха дома на Елена и Цветомир Иванови. Децата гостуваха в уютната  къща по покана на семейството.

Те пяха песни за мир в дома, за здраве и за изобилие. От благодарност стопанката ги дари с пита с пара, наниза на гегите им краваи, напълни торбичките им с плодове и лакомства, както е било открай време на коледуване. 

Но с това изненадите за малките гости не свършиха. Стопанинът на къщата, който се оказа потомствен коледар, разказа на децата за обичая и за своите коледувания от детството си до днес. Показа им снимки, разказа им весели истории. А стопанката бе отрупала щедра трапеза за скъпите гости.

Учителките на 4 „а“ – госпожите Тодорка Маринова и Марийка Георгиева – благодарят за трогателната инициатива и за топлото посрещане на младото силистренско семейство.

Семейство Иванови са родители на три деца от детска градина „Мир“. Близначките Даная и Теодора са от 4 „а“ група, а братчето им Алекс е в първа група. Повече снимки от гостуването може да разгледате тук.

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Учители с етикети . Постоянна връзка.