Наши деца на конкурса „С България в сърцето“

Facebooktwitterpinterestmail

Симона Вескова – 5 г., сн. ОУ „От. Паисий“

Четирима възпитаници на ДГ „Мир” – с. Айдемир се представиха впечатляващо по време на ХVI Областен рецитаторски конкурс „С България в сърцето” в Силистра днес. Децата са от четирите подготвителни групи в детската градина.

Симона Георгиева Вескова, на 5 г., бе най-малкият наш участник. Тя е възпитаник на учителките Димитричка Петрова и Марийка Димитрова.  Симонка представи трогателно, по детски стихотворението „Левски” от Цветан Ангелов. Старанието ѝ бе възнаградено от заслужени аплодисментите и поздравления от журито.

Радослав Георгиев Петров, на 6 г., рецитира стихотворението „Дунав” от поета Иван Рудников. Момчето е възпитаник на учителките Светлана Петрова и Веселка Димова. Той също впечатли присъстващите с  емоционалното си изпълнение и изключително ясната си дикция.

Най-големите участници от градината бяха 7-годишните Дария Стефанова Димитрова и Ивана Тодорова Костова. Двете момичета са възпитанички на учителките Неделя Петрова и Юлия Кенарова. Дария рецитира стихотворението „В родината” от Петя Дубарова, а Ивана представи „Бащин край” – стихове на Атанас Цанков.

Браво на нашите талантливи и отговорни деца! За нас те са най-добрите!

Всички участници в конкурса – от 5 до 18-годишна възраст, получиха сертификат за участие и мартенички с пожелания за здраве и радост. На победителите бяха раздадени грамоти и парични премии във вид на ваучери.

Организатори на Областния рецитаторски конкурс „С България в сърцето” са Регионално управление по образование – Силистра, Основно училище „Отец Паисий” и отдел „Образование и младежки дейности в Община Силистра.  През тази година конкурсът е посветен на Националния празник – 3 март, 140 г. от Освобождението на България, 145 г. от гибелта на Васил Левски и 170 г. от рождението на Христо Ботев.

От целия конкурс повече може да видите ТУК.

 

.

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Учители с етикети , , . Постоянна връзка.