На гости при баба

Facebooktwitterpinterestmail

Вълнуващ понеделник бе днес за децата от ДГ „Мир“ – филиал Айдемир. Те гостуваха на баба Петкана, която живее близо до детската градина и отглежда най-различни домашни животни.

Темата за стопанския двор и грижите на хората за животните е една от любимите на децата по образователно направление „Околен свят“. Но обикновено за обучението се използва демонстрационен материал – играчки и строители, картинни табла или видео презентации. Този път слънчевото време и любезната покана на домакинята ни изкушиха, затова отидохме на живо да се запознаем с домашни животни.

Още от портата на къщата на баба Петкана с гръмогласен поздрав ни посрещнаха кокошките и петлите. Последва ги весел кучешки лай и гъргоренето на пуйките. Глъчката се  допълваше от прасето и неговото: „Грух – грух“. Веселбата достигна върха, когато домакинята извади от полога на кокошките яйчица.

В цялата тази радост имаше още: шоколадови бонбони, стихчета за поздрав и много благодарности за гостоприемството.

На връщане към детската градина наблюдавахме как се променят дърветата през есента. Упражнихме също правилно пресичане на улица. Поднесохме по цвете пред паметника на героите от Айдемир, загинали за свободата на България. И … уморени поседнахме на детската площадка в центъра, за да се насладим на щедрото октомврийско слънце. Ето и снимки от преживяването.

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Новини с етикети . Постоянна връзка.