Подгответата на среща с бъдещето

Facebooktwitterpinterestmail

Една дългоочаквана среща днес зарадва бъдещите първокласници от детска градина „Мир“ в с. Айдемир. По установена вече традиция и през тази година на гости ни дойдоха ученици от началния курс на училището по изкуствата в Силистра – СОУ „Никола Вапцаров“.

Пред смаяните детски погледи атрактивни изпълнения представиха мажоретният състав на училището, балерини – възпитаници на хореографа Боряна Кьосева и танцьори, обучавани от фолклорния хореограф Йордан Джамбазов. Вокална група поздрави  домакините с обичани детски песни, четвъртокласник изрецитира „Аз съм българче“ от Иван Вазов, а двама от най-изявените гайдари на училището изпълниха любими народни ритми.

Радостта и вълнението от гостуването бяха всеобщи.  Младите артисти бяха вдъхновени от възторжената публика. Подгответата бяха впечатлени от изпълненията на големите ученици и бързо се размечтаха да станат като тях. Свои вълнения имаха и учителите на бъдещите първокласници. Госпожите Милена Маринова, Даниела Григорова и Диана Караянева осъществиха своите първи срещи на живо както с родителите, така и с бъдещите си питомци от нашата детска градина. Те са убедени, че училище „Вапцаров“ дава възможност за развитие на различните таланти на децата.

Гостуването е част от кампанията на учебното заведение за изпълнение на план-приема в първи клас през учебната 2018-2019 година. Повече информация за СОУ „Н. Вапцаров“ родителите могат да намерят в детската градина или директно в училището.

Повече снимки от срещата ще намерите във ФБ-профила ни.

Директорът г-жа Веселина Никова благодари на гостите за вниманието!

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Партньори. Постоянна връзка.