Приказка за доброто във II „а” група

Facebooktwitterpinterestmail

Приказка за доброто разказаха на своите родители децата от II „а” група тази вечер. Малчуганите, които са на възраст от 3 до 5 години, артистично се превъплътиха в образите на любими вълшебни герои.

Празникът откри „коминочистач”, който щедро подаряваше късмети на присъстващите. Феерични в песента и танца си бяха „принцесите на мама и тате”, които поздравиха гостите за добре дошли.  В поредица от музикални драматизации възпитаниците на госпожите Пенка Пехливанска и Милена Христова припомниха поучителните истории от приказките: Снежанка и седемте джуджета, Червената шапчица, Трите прасенца. В края на изпълненията пакостникът вълк публично поиска прошка за делата си и обеща пред  децата, че ще върши вече само добрини.

Изключително умилителна бе и  драматизацията на приказка за трите пеперуди – приятелки, чиято смелост успява да прогони буреносните  облаци и да умилостиви слънцето.

Най-вълнуващ за всички бе финалът на празника. Балони с цветовете на българското знаме полетяха в небето с послания за обич, доброта и мир за децата по света. Заедно с балоните, децата изпратиха и гълъбчето на мира към синия простор.

Накрая заслужено вечерта завърши с поздравления и почерпка за малките артисти. Повече снимки от празника ще намерите ТУК.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Учители с етикети . Постоянна връзка.