Ще си отгледаме детска гора

Facebooktwitterpinterestmail

Днес децата от ДГ „Мир“ – филиал Айдемир – засяха 15 саксийки с жълъди от цер, с което на практика станаха част от националната кауза „Когато станем 100 000, ще посадим гора“.

Под ръководството на своите учителки и благодарение на учебното видео, малките лесовъди се докоснаха до тайнството на природата. Всяко от 40-те момичета и момчета участва в процеса: от напълването на саксийките, през изваждането на въздуха от почвата, поставянето на семената, покриването им и заравняването на повърхността, до поливането и поставянето на етикети с датата и името на децата, които ще се грижат за своята фиданка.  Накрая си направихме снимка от паметното начало на вълнуващото приключение „Засаждам бъдеще“.

Още 15 саксийки ще бъдат изпълнени с живот от децата в основната сграда на ДГ „Мир“, в кв. „Деленките“, през следващата седмица.

След 10. ноември очакваме от организаторите на кампанията 20 фиданки, готови за засаждане. Надяваме се с помощта на ентусиазирани родители да допълним зеленината в дворовете на двете сгради и на детските площадки в двата квартала на с. Айдемир.  Така че, очаквайте продължение!

Отглеждането на широколистни горски видове е част от националната кауза на ГОРАТА.БГ „Когато станем 100 000, ще посадим гора“. То е и в рамките на екологичната кампания „Засаждаме бъдеще“ на българското представителство на DAIKIN –  водещ производител и доставчик на отоплителна, вентилационна и климатична техника в Европа.

Повече снимки от днешното събитие може да видите тук.

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Партньори с етикети . Постоянна връзка.