Лазарски песни огласиха Айдемир

Facebooktwitterpinterestmail

Пъстър  празник си направиха днес айдемирци по повод Лазаровден.

С песни, хора, стихове и великденски благотворителен базар в пролетното събитие на Народно читалище „Родолюбие-2006 г.“ се включиха самодейци от Силистренската община, деца от детски градини, творци, занаятчии.

Развълнувани детски гласчета озвучиха площада на селото. Кръшни ритми изпълниха зажаднелите за радостни изживявания сърца на малки и големи. Шаренията от ръчни майсторски изработки на сувенири и декорация за Великден допълниха атмосферата.

Детска градина „Мир“ отбеляза активно участие в пролетния празник. Три от групите „Бухалчета“, Мики и Мини Маус“ и „Слънчогледи“ подредиха свои щандове пред сградата на читалището. Те предложиха на  вниманието на събралото се множество ръчно изработени експонати, приходите от които ще бъдат използвани за закупуване на нови методически материали за работа с децата. Групите „Мики и Мини Маус“ и „Слънчогледи“ направиха сценични изпълнения с песни, хорца и стихове в прослава на Лазаровден, както е по народните традиции. Детска градина „Мир“ даде свой принос и в благотворителния базар на читалище „Родолюбие“ за набиране на средства за нови носии на децата, които танцуват към читалището.

Поднасяме сърдечни благодарности към ръководството на НЧ „Родолюбие“ за поредната възможност за изява на нашите деца, както и за чудесното приятелство между детската градина и културната институция на село Айдемир! Благодарим и на кметство Айдемир за подкрепата в лицето на кмета Денчо Георгиев!

Повече от настроението на празника може да видите тук.

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Новини, Учители с етикети , , . Постоянна връзка.