Награда „Учител на годината“ за ДГ „Мир“

Facebooktwitterpinterestmail

Старши учител Светлана Петрова е тазгодишният носител на наградата „Учител на годината“ в категория Предучилищно образование на Община Силистра. Тази вечер, в салона на Община Силистра се състоя тържествена церемония за награждаване на учители по случай 24 май – Денят на славянската писменост и българската просвета и култура. Общо 97 учители от различните нива на образование в Силистра бяха номинирани за високи постижения в педагогическата практика през учебната 2021 – 2022 година.

На г-жа Петрова бе връчена грамота от името на кмета- д-р Юлиян Найденов, плакет и сребърна монета с герба на Силистра от заместник-кмета по хуманитарни дейности Мария Недялкова.

Светлана Петрова е учител на децата от група „Бухалчета“ в ДГ „Мир“ – филиал Айдемир. В нейната практика тя се отличава с високи педагогически резултати и иновативни подходи на обучение на децата  Нейна заслуга е проектът „Природата е моят дом“, финансиран от ПУДООС, с който бе обновен дворът на детската градина. Тя е автор и администратор на сайта на ДГ „Мир“, както и активен участник в създаването и изпълнението на Стратегията на детската градина до 2024 година. Сред интерактивните практики е екологичната линия на обучение в детската градина: въвеждането на разделно събиране на отпадъци, подписване на споразумение за сътрудничество с ПЗГ „Добруджа“ и възможността за рециклиране на отпадната хартия в учебното предприятие на гимназията, както и други екоинициативи. Нейни възпитаници са носители на отличия от общински и национални творчески конкурси.

В благодарствените си думи по повод наградата г-жа Петрова благодари на директора Веселина Никова за доверието, на колегите си за подкрепата и партньорството, на родителите, както и на прекрасните деца, които я вдъхновяват за нови идеи.

Честита награда на Светлана Петрова и на целия екип на детска градина „Мир“ – с. Айдемир!

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Новини, Учители с етикети , , . Постоянна връзка.