Започна техническото изпълнение на проекта „Природата е моят дом“

Facebooktwitterpinterestmail

Започна техническото изпълнение на проекта „Природата е моят дом“ на ДГ „Мир“. Проектът е финансиран от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) към МОСВ, в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда“.

Вълнуващите промени се случват изцяло в двора на филиал Айдемир.

Днес започна оборудването на площадка за игра, подходяща за деца до 3-годишна възраст, с чисто нови съоръжения. Площадката е предназначена за яслената група към детската градина.

По проекта още са предвидени: обособяване на учебен кът на открито за по-големите деца, оформяне на мини площадка за спорт, ремонт и осъвременяване на старите пясъчници и облагородяване на зелените терени чрез засаждане на дръвчета за естествена сянка около местата за игри и оформяне на цветни градинки за по-приветлив облик. В проекта също е включено поставянето на предпазни огради към горния двор на детската градина, който от години не се използва.

Припомняме, че в началото на 2019 г. ДГ „Мир“ кандидатства и получи одобрение за финансиране на планираните дейности в размер на близо 5 000 лв. от ПУДООС. На практика тяхното изпълнение стартира още през пролетта. С общите усилия и ентусиазъм на персонала и децата бяха засадени 7 дръвчета от вида „ясен“ и бяха зацветени двата парцела, предвидени за градинки. През лятото бе избран лицензиран изпълнител за изработка и монтаж на детските съоръжения за яслената група.

Предстои закупуване на инвентар за поддържането на зелените площи и бои за разчертаване на кътовете за спорт и забавление.

Надяваме се на добровлческа подкрепа от родители и приятели за бояджийските дейности. А когато приключим, непременно ще се похвалим, защото вярваме, че доброто привлича добро!

Повече снимки за изпълнението на проекта може да видите тук.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Проекти с етикети . Постоянна връзка.