Четиригодишен станиник благослови възрастни хора

Facebooktwitterpinterestmail

Коледарска група от ДГ „Мир“ – с. Айдемир днес благослови  Дома за стари хора в кв. „Деленките“ и дома на семейство Маринови.

Децата са от група „Слънчогледи“ и са възпитаници на учителките Росица Димитрова и Павлина Кирилова. За подготовката на малките коледари свой принос има и помощник-възпитателят Иванела Атанасова.

В Дома за стари хора коледарите бяха посрещнати според обичая от стопанина в лицето на ръководителя на Дома и от ентусиазирана баба в народна носия. Те наричаха молитвени слова към домуващите чрез песни и стихове. За благодарност гегите им бяха украсени с краваи, а джобчетата им напълнени с подаръчета.

После децата гостуваха в дома на семейство Маринови. Това е втората среща на родолюбивата фамилия с наши деца. През миналата година коледува бившата вече четвърта група, в която бяха двете им дъщери – близначки. Тази година поканата бе отправена към група „Слънчогледи, която посещава 4-годишният им син Алекс. Татко Цветомир посрещна малките коледари с пита, запалена свещ и коледарска молитва. Коледарите, водени от 4-годишния Георги, пяха с голям хъс и наричаха по мъжки за здраве и пълна къща с късмет. Благодарните стопани ги почерпиха и изпратиха с дарове.Щастливите срещи изпълниха очите на възрастните със сълзи от умиление, а сърцата им – с любов. Повече снимки и видеа от деня ще намерите тук.   

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Партньори, Учители с етикети , . Постоянна връзка.