Нашите талантливи деца в конкурса „С България в сърцето“

Facebooktwitterpinterestmail

Талантливи деца от подготвителните групи на детска градина „Мир“, с. Айдемир днес участваха в 30-тото издание на областния рецитаторски конкурс „С България в сърцето“. По традиция конкурсът е посветен на годишнините от Освобождението на родината, рождението на Христо Ботев и гибелта на Васил Левски.

Шестгодишните Дария Илиева и Преслава Живкова, както и 5-годишната Магдалена Манова от подготвителните групи във филиал Айдемир се представиха с индивидуални изпълнения на стихове от поетите Георги Веселинов, Найден Вълчев и Радой Киров. В груповите изпълнения изява имаха Анна – Мария Петрова и Дея Генадиева от подготвителната група на 5-годишните със стихове, посветени на Апостола. За куража, артистизма и участието си децата получиха сертификати и подаръци от организаторите – РУО на МОН и Община Силистра.

Вълнението на малките артисти бе споделено от техните учители – Калинка Спасова, Гергана Иванова, Светлана Петрова и Веселка Димова, родители, баби и от пъстрата публика от близо 200 участници.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Новини, Учители с етикети . Постоянна връзка.