Наши деца ще участват в рецитаторския конкурс „С България в сърцето“

Facebooktwitterpinterestmail

Трима възпитаници на ДГ „Мир“, с. Айдемир тази година ще участват в Областния рецитаторски конкурс „С България в сърцето“. Дни преди традиционната проява станаха ясни имената на нашите малки артисти.

Това са Микаел Григоров – 6 г., Калоян Тодоров – 6 г. и Алина Алиибрям – 5 г.

Микаел Григоров, който е възпитаник на учителите Тодорка Маринова и Марийка Георгиева, ще се представи със стихотворението „Родина“ от поетесата Виолета Петрова. Калоян Тодоров, възпитаник на учителите Калинка Спасова и Гергана Иванова, ще рецитира стихотворението на Георги Авгарски „Райна Княгиня“. Петгодишната Алина Алиибрям, възпитаник на учиелите Цветанка Ненова и Екатерина Тодорова, ще представи стихотворение на Марина Караманска със заглавие „Аз съм България“.

Тридесет и третото издание на Областния рецитаторски конкурс „С България в сърцето“ се посвещава на Националния празник на България – 3 март, 145-годишнината от Освобождението, 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски и 145 години от рождението на Христо Ботев. То е първото присъствено издание на конкурса след пандемията.

Нека да припомним, че 2 години поред възпитаници на ДГ „Мир“ печелиха награди – една специална и трето място.

Успех и вдъхновение за нашите деца на 24.02.2023 г. в Салона на Община Силистра!

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в За вас, родители, Новини, Учители с етикети . Постоянна връзка.