Учебна екскурзия в Сребърна

Facebooktwitterpinterestmail

Бъдещите първокласници от ДГ „Мир“ днес имаха вълнуващо приключение. В рамките на традиционната учебна екскурзия, в края на годината, те посетиха природния поддържан резерват „Сребърна“. Благодарение на експозицията от препарирани животни в музея те отблизо се „срещнаха“ с характерни за защитената територия обитатели. Научиха за изобилието от птици, гнездящи в района, от учебното видео, което им прожектираха уредниците в музея. След това наблюдаваха живота на пеликаните в реално време с помощта на монтираните телескопични уреди. Чудесното преживяване бе допълнено от слънчевото време, като по поръчка.

Пътешествието стана възможно със съдействието на директора на ОУ „Отец Паисий“ – г-жа Галя Илиева, която предостави двата училищни автобуса за нашите деца. Поднасяме сърдечните си благодарности за това добро дело.

Сигурността и спокойствието на децата бяха гарантирани от присъствието на техните учители: Тодорка Маринова, Светла Александрова, Калинка Спасова, Гергана Иванова, директора на ДГ „Мир“ – г-жа Веселина Никова, медицинската сестра Диана Русева, леля Мили, леля Коци и кака Ани.
Споделяме моменти от преживяването.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в За вас, родители, Новини, Учители с етикети , , . Постоянна връзка.