Билковата ни градинка

Facebooktwitterpinterestmail

Билковата ни градинка се обогати с още три растителни вида. През миналата седмица предадохме поредните количества пластмаса и хартия за рециклиране на ПЗГ „Добруджа“. Този път учениците ни подариха разсад от билки, който те самите отглеждат в учебното опитно поле.

Днес децата от група „Бухалчета“ за първи път самостоятелно разсаждаха разсад. Преди това се запознаха отблизо с аромата и външния вид на босилека, розмарина и ригана. Припомниха си в какви храни и напитки са ги усещали. Това още повече засили желанието им да се грижат за новите растения.

През ранната пролет децата посяха семена от копър и магданоз. Растенията вече цъфтят и скоро ще оформят семенца, с което ще бъде затворен цикълът на възпроизводство – също ново преживяване за малките бухалчета. Стискаме палци разсадът да се хване, а на лято ще го завещаем на група „Мики и Мини Маус“ и децата от яслената група „Слънчице“, които също усърдно събират хартия и пластмасови бутилки за рециклиране.

Припомням, че вече втора година ДГ „Мир“ поддържа сътрудничество със Земеделската гимназия „Добруджа“, където бе създадена учебна инсталация за рециклиране на хартиени отпадъци. Пластмасата подпомага финансово процеса на производство.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в За вас, родители, Новини, Партньори с етикети , , . Постоянна връзка.