На гости на ПЗГ „Добруджа“

Facebooktwitterpinterestmail

Група от ДГ „Мир“, с. Айдемир днес гостува на Професионалната гимназия по земеделие „Добруджа“. Поканата дойде във връзка с откриването на първата образователна екоцентрична билкова градина (планирана, създадена и отглеждана според принципите на екосистемният дизайн-подход на Пермакултурата) на територията на Силистра, която е изградена с доброволчески труд на ученици и учители от ПЗГ по проект на фондация „Заедно“.

Привилегия да представляват детската градина имаха момчетата и момичетата от група „Бухалчета“, които активно участват с дейностите от Споразумението за сътрудничество за екообразование и възпитание между двете учебни заведения.

Децата поздравиха своите партньори с песен, приветстваха ги с благодарност за добрата обща работа и подариха красиви рисунки на тема „Обичам и пазя природата“. Големите ученици разказаха на малките си приятели за историята и традициите по Еньовден, запознаха ги отблизо с билките в образователната градинка и им обясниха как да си приготвят чай от тях.

Най-трепетната среща за децата бе в работилницата за рециклиране на хартия. Един от батковците демонстрира стъпка по стъпка технологията на учебното производство. Това беше отдавнашна мечта на децата да видят къде отиват хартиените отпадъци от заниманията по изобразително изкуство и конструиране.

Накрая всички ни изпратиха с Грамота за безценна подкрепа, фиданка от дъб, който ще засадим на есен, сувенир от рециклирани саксии, пълен с босилек и лакомства.

За една година сътрудничество сме предали за рециклирлиране над 20 кг хартия и още толкова пластмасови отпадъци, защото обичаме и пазим природата! Догодина продължаваме със същия ентусиазъм. Още снимки от деня.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в За вас, родители, Новини, Партньори, Проекти с етикети , . Постоянна връзка.