Наши деца с рисунки в конкурс “Магията на Кукеровден”

Facebooktwitterpinterestmail

Деца от група “Бухалчета” в ДГ “Мир” изпратиха рисунки за участие в национален конкурс “Магията на Кукеровден – да прогоним злото, да бъдем по-добри”. Организатори са НЧ “Св.св. Кирил и Методий 1985” и Сдружение “Усмивка” от гр. Бургас.

Нашите деца претвориха своите впечатления от кукерските игри, които години наред наблюдават на обичания от айдемирци фестивал на кукерските маски и игри. Творбите им ще се състезават с картините на деца и ученици от цялата страна. Предвидени са награди за победителите и грамоти за участие. Какъвто и да е резултатът, децата рисуваха с изключително вдъхновение, старание и ентусиазъм, за което сме им признателни.

Резултатите се очаква да станат известни в началото на месец март.

Кукеровден се отбелязва в периода между Месни и Сирни заговезни. Обичаят е свързан с вярата, че осигурява плодородие и изобилие,  води началото си от древната Тракийска култура. Целта на конкурса е да се съхрани и популяризира българския народен празник Кукеровден, поощрявайки изявите на даровити деца чрез представяне на детското творчество и талант пред широк кръг зрители.

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Новини, Учители с етикети . Постоянна връзка.