Завърши изпълнението на проект „Природата е моят дом“

Facebooktwitterpinterestmail

Завърши реализирането на проекта „Природата е моят дом“, с който ДГ „Мир“ кандидатства пред ПУДООС в рамките на националната кампания „За чиста околна среда“ през м. февруари 2019 г. През м. април бяхме одобрени за финансиране на планираните дейности в размер на близо 5 000 лв. Вложихме ги в осъвременяване на двора на филиал Айдемир. 

Започнахме първите дейности още през пролетта с мечтата да превърнем дворното пространство в пъстро, озеленено място за игри и учене на открито. Заедно с децата засадихме фиданки „ясен“.  После подхванахме и градинките за цветя. Направихме дълбоко прекопаване, подхранване и насадихме разни видове сезонни цветя – подарени от наши съмишленици от селото.

В края на лятото започна същинската работа по оформянето на новата детска площадка за яслената група и ремонта на съществуващите. След една емоционална обща родителска среща десетки майки, бащи, баби, батковци и приятели на детската градина се присъединиха към каузата „Нашият двор“. Оформихме съществуващите дървета. Разсадихме храстите. Боядисахме старите съоръжения за игра. Оцветихме оградата и преградихме  неизползваемата горна част от двора. Фрезовахме използваемия терен и засяхме трева. С бои за бетон изрисувахме игри и оформихме така мечтаното от децата игрище за футбол и народна топка. Фирма ремонтира пясъчниците и изгради образователен кът под старите кипариси. Освен това закупихме инструменти за поддържане на зелените кътове. Ще го правим заедно с децата. Те обичат!

Удовлетворени сме от свършената работа! Щастливи сме от подкрепата на родителите! Благодарни сме на всички, замесени в сбъдването на общата ни кауза!

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Материална база, Проекти с етикети . Постоянна връзка.