Есенна разходка

Facebooktwitterpinterestmail

Вълнуваща есенна разходка си направихме днес с децата от филиал – Айдемир. Целта бе да наблюдаваме и забелязваме на живо промените в природата в прехода между лятото и есента. Темата е част от обучението на децата от предучилищна възраст по образователното направление „Околен свят“.

Преди да поемем по спокойните улички на село Айдемир учителките по групи, с активното участие на децата си припомниха основните понятия за двата сезона – лято и есен. Попяха, припомниха си стихчета за есента. Така се настоихме за емоционалното преживяване – есен на село.

Децата обичат разходките и винаги спонтанно отбелязват находки, които свързват с житейския си опит и наученото в занималнята.

С много радост си събрахме кестени, някой друг паднал орех и много цветни листа, откъснали се от плодните и декоративни дървета по пътя ни. Зарадвахме с присъствието си доста възрастни хора. Поздравявахме ги с „Добър ден!“ и изпълвахме очите им с надежда. Напълнихме кошничките си с есенна благодат, от която тези дни ще си измайсторим красиви неща. Ще си оформим и есенни кътове.

Разходката завърши с весели игри, обяд и сладък сън.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Новини. Постоянна връзка.