Намерихме решение на проблема с хартиените отпадъци

Facebooktwitterpinterestmail

Започва разделното събиране на отпадъци от хартия и пластмаса по групи в ДГ „Мир“. Сглобени и подредени са 6 комплекта кутии на фирмата „Екопак“, за чиято доставка ни съдействаха от Общината. Изрезките и неизползваемите листи ще бъдат преработвани в ученическия цех за рециклиране, който неотдавна бе оборудван в Професионалната земеделска гимназия „Добруджа“ в Силистра.

Днес ученици от ПЗГ, с помощта и на техния директор Пламен Славов, обясниха на децата от детската градина какви са ползите от повторната преработка и употреба на рециклирани хартия, пластмаса, метал и стъкло и как това помага за опазване на природата. Обещахме си взаимодействие както в осигуряването на суровина и предоставянето на рециклирана хартия, така и в екологичното образование и възпитание на малките с поредица от инициативи.

Желанието на екипа на ДГ „Мир“ – с. Айдемир да оползотворява хартиените отпадъци от педагогическата работа, битува от известно време. То е част и от екологичното възпитание на децата, по което работим усилено в последните години. На споделените идеи първо откликнаха от земеделската гимназия, после намерихме подкрепа и съдействие от заместник-кмета Мария Неделчева. В чудесната инициатива се включи и дома за стари хора в кв. „Деленките“. По този повод, а и за да скрепим символично отговорността си към природата, преди дни в Общината бе подписано 4-странно споразумение за сътрудничество между Общината, образователните и социалната институции.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Новини, Партньори, Проекти с етикети , , , , . Постоянна връзка.