Урок по безопасност на движението

Facebooktwitterpinterestmail

Практическо обучение по безопасност на движението по пътя се проведе днес в детска градина „Мир“. Учители и полицейски служители от двете сгради обединиха усилията си и направиха истински празник за децата.

В основната сграда, в кв. Деленките, на гости на малчуганите бяха районните полицаи Велин Здравков и Светлин Иванов от местния участък. Те обясниха на децата как да се движат на пътя когато са пешеходци, когато се возят в автомобилите на родителите си и когато карат велосипеди. Специално внимание бе обърнато на пресичането на улица със и без светофар. Показана бе и пътна маркировка, която е важно децата да познават, като бъдещи активни участници в движението. След това под формата на игри децата упражниха наученото.

Подобни емоции изживяха и децата от филиала в Айдемир, но с помощта на своите учители и друг скъп гост – Щурчо. Доайенът на екипа, г-жа Веселка Димова, беседва с децата в реална среда – улицата пред сградата. Малки и големи си припомниха елементите на улицата, правилата за безопасно придвижване по тротоар и за безопасно пресичане на път без маркировка. После практическите упражнения продължиха на учебната площадка по БДП под формата на подвижни и дидактични игри, гатанки и пъзели. Усърден партньор на децата бе новият им приятел Щурчо. Накрая тур за овации направиха всички заедно – едни като „родители“, други като водачи на МПС, трети като палави деца.

Празникът завърши с песни и почерпка. Следват снимки и видео от атмосферата на деня.  

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в За вас, родители, Новини, Партньори, Учители с етикети . Постоянна връзка.