По-добри условия за децата

Facebooktwitterpinterestmail

Малко преди лятната ваканция привърши поредният етап от тазгодишните ремонти дейности в ДГ „Мир“ – с. Айдемир по съвместен проект на детската градина и Община Силистра.

Подменена е дограмата на спалното помещение, където през новата учебна година ще бъде настанена новата Първа група в кв. „Деленките“. С нова ПВЦ дограма е и занималнята на Детска група във филиал Айдемир.  Най-после е монтиран нов санитарен фаянс в тоалетните помещения на двете сгради. Тази част от ремонта е финансиран със средства от бюджета на детската градина и от Общината.

През есента на 2019 г. се очаква втори етап от подобряване на условията за пребиваване на децата в ДГ, след като бъдат одобрени необходимите средства от общинския бюджет. С тях ще приключи подмяната на дограмата в останалите помещения от двете сгради на детската градина – физкултурни салони, приемни на групите, домакински офиси, тоалетни, спални. Планирани са ремонти на входовете на сградата в „Деленките“, както и пълна подмяна на дюшечетата за детските легла, съобщи директорът Веселина Никова.

В ДГ „Мир“ – с. Айдемир се отглеждат и възпитават над 120 деца от селата Айдемир, Сребърна и Татарица.

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Материална база с етикети . Постоянна връзка.