ДГ „Мир“ – част от кампанията „Вкусни горички“

Facebooktwitterpinterestmail

В ДГ „Мир“ деца и учители засадиха „Вкусна горичка“ с плодни дървета – нискостеблени и подходящи за обгрижване от деца.  Фиданките са дар от програма „Вкусни градинки“ към Фондация „Заедно – общуване за подкрепа и развитие“ по повод 10-я рожден ден на програмата. Заради многото си природолюбителски инициативи екипът получи покана да стане част от новата благородна инициатива. Чрез Вкусната горичка децата ще имат пряк поглед върху жизнените процеси при растенията, сами ще се грижат за тях и ще прибират плодовете от своя труд и старание.

Особеното на Вкусната горичка е, че се засажда на гилдиен принцип с растения, които стимулират пчелите и опрашването, растения – репеленти, и такива, които по естествен начин обогатяват състава на почвата.  Предстои засяването на придружаващите цветя и храстовидни видове.

ДГ „Мир“ е едно от малкото учебни заведения в страната, което вече има своя екологична Вкусна горичка. Желанието на хората от програма „Вкусни градинки“ е все повече детски градини и училища да бъдат увлечени от идеята да живеят и творят в хармония със себе си, с околните и с природата – защото е лесно и хубаво!

 

 

Facebooktwitterpinterestmail
Публикувано в Материална база, Новини, Проекти с етикети , . Постоянна връзка.